HOKUTORYU JU-JUTSU HJJ

Hokutoryu, Northern Star-stil, har utvecklats av Soke Auvo Niiniketo, som har ett betydande inflytande inom finsk säkerhetsutbildning och en internationellt hyllad kampsporttränare.
Stilsymbolen är en röd triangel som står på kant. Helsingfors Ju-Jutsuklub blev Finlands första klub 1977. Hokutoryu har utvecklats för att passa det västerländska tänkandet, men ändå behåller ju-jutsus kärnprinciper. De grundläggande teknikerna är slag och sparkar, kast, lås och strypningar och olika släpp- och transporttekniker. Utöver dessa inkluderar träningen matcher i de övre bälten och tillämpade stridsövningar mot både en obeväpnad och en beväpnad motståndare. Förutom självförsvarskunskaper ger Hokutoryu ju-jutsu dig en bra, mångsidig och utmanande träningshobby.
**Militära och polis-ju-jutsu-system har utvecklats med tanke om användningen av moderna vapen som ett hjälpmedel. Militär- och polisens ju-jutsu lärs ut till myndigheter i flera länder.
Grundkursen ger tekniska och fysiska färdigheter för att utöva sporten. Förutom tekniska övningar inkluderar övningarna muskelfitness, koordination och kroppshanteringsövningar. Utbildningen sker huvudsakligen parvis.
Läger och utbildning Nationella Hokutoryu läger. Lägren är för alla bältesvärden från vitt till svart. Deltagande i utländska läger är också möjligt.

KICKBOXING / KICKBOXNING KB

Kickboxning är en kampsport med ursprung i Japan 1959. Det har också utvecklats i USA. Arten spred sig ursprungligen till Nederländerna i japansk form, men holländsk kickboxning utvecklades senare till sin egen art. Grenen kom till Finland på 1980-talet av Auvo Niinikedo
• Endast några grenar såsom amerikansk kickboxning, holländsk kickboxning och japansk kickboxning, blir kallad som kickboxning.
• I vid bemärkelse inkluderar kickboxning, förutom ovanstående, alla upprätta fullkontaktsporter där både slag och spark är tillåtna, såsom Muay Thai, Kyokushin, Lethwei, Sanda och Savate.
Amerikansk kickboxning började på 1970-talet när tävlingar hölls i USA mellan de bästa karateutövare i landet och de bästa boxarna i en klubb. Matchen ägde rum i en boxningsring och tävlande från båda sporterna fick använda sina egna sporttekniker. Boxarna vann alla matcher genom knockout. Från detta fick arrangörerna idén att utveckla en ny sport som kombinerar boxteknik och karate-sparkteknik. Sportens namn var Full Contact-karate i början, men det ändrades sen till kickboxning.

BRAZILIAN JUJUTSU BJJ

är en kampsport och självförsvarssport utvecklad av brasilianaren Carlos och Hélio Gracie baserad på traditionella japanska jujutsu- och judotekniker. Den brasilianska jujutsu fokuserar på olika kampsporttekniker som används i mattan. I en matchsituation är målet att ta motståndaren ner i mattan, där matchen avslutas med ett lås eller strypning. Låsbrottningen liknar väldigt mycket brasiliansk jujutsu, men de använder inte en jujutsu-dräkt, som kallas gi.
Grenen är också känd som Gracie Jiu-jitsu, namngiven efter Gracie-släktet. Historien om familjen Gracie i Brasilien började när George Gracie flyttade från Skottland till Brasilien. Hans son Gastão var en politiker i Brasilien i början av 1900-talet. Gastão fick hjälp av Jujutsu och Judomästaren Mitsuo Maeda, som undervisade japanska Ju-Jutsu till Gastão son Carlos, som i sin tur lärde ut vad han lärde sig för sin bror. Hélio Gracie, den minsta och lättaste av bröderna, var tvungen att utveckla tekniker eftersom han inte kunde få teknikerna att fungera mot större motståndare. Således började utvecklingen av den brasilianska jujutsu, vars huvudsakliga utvecklare var familjen Gracie. [1]
Den brasilianska jujutsu blev världsberömd när Hélio Gracies son Royce Gracie, som bara vägde 84 kg, i mitten av 1990-talet besegrade alla sina motståndare i den första, andra och fjärde Ultimate Fighting Championships. Motståndarna var betydligt större än honom. Royces taktik att tvinga sina motståndare in i en matta-kamp och få dem att ge upp till antingen en strypning eller ett lås. Ännu senare har representanterna för den brasilianska jujutsu gjort mycket bra i olika freestyle-tävlingar. *Å andra sidan har situationen uppvägs av det faktum att andra, efter att ha sett Gracies framgång, också har börjat träna tidigare underskattade mattekniker.
Sporten kom till Finland 1997 då Hokutoryu ju-jutsu-entusiaster anordnades ett läger hos Helsingfors ju-jutsu-klubben. Som tränare var Alexandre Paiva och Roberto Mirenda från Brasilien och senare Fabio Gurgel.

MMA Mixed Martial Arts

är ett generiskt begrepp för en fullkontakt kampsport som tävlas med olika regler, med deltagare från många olika kampsporter. I MMA är det vanligt att reglerna möjliggör en mängd olika sätt att tävla både stående och matt-tekniker, slag och lås. Man tar matcher i ring eller i bur. Generellt är uppdelningen mellan amatör- och professionellamatch.
Modern freestylebrottning är ganska ung i västerländerna, de började i början av 1990-talet. I början var tävlaren representerade från olika kampsporter, allt från sumobrottning till kickboxning. I de tidiga stadierna visade sig olika tekniker för mattbaserade sporter som brasiliansk jujutsu, fristilbrottning och grekisk-romersk brottning samt japanska brottningsformer vara de mest effektiva. De bästa och överlägsna var de kampare som kunde kombinera lås, slag- och sparktekniker och behärskade nedförningar i mattan. Sedan dess har arten förändrats kraftigt med att kunskapen har ökat under de senaste sjuhundra åren. Dagens främsta freestyle-fighters är inte längre utövare av en viss sport. Målet är att behärska de mest effektiva teknikerna och kombinera dem effektivt.